OBAVJEŠTENJA

Cjenovnik

Baner

Kyocera

Baner

Windows

Baner

Windows 8 tableti na Computex-u

  • PDF

U toku održavanja Computex događaja koji je nedavno završen najviše pažnje privukli su uređaji sa ekranima osetljivim na dodir, a među njima najviše je bilo tablet i hibridnih ultrabook i tablet računara sa ekranima osetljivim na dodir koji se mogu prikačiti po potrebi ili sklopiiti. Ove uređaje uglavnom odlikuje Windows 8, za Intel procesore ili Windows RT za ARM procesore, čije je predstavljanje očekuje krajem ove godine i koji je specijalno dizajniran za interfejs osetljiv na dodir. Na Computex-u Win8 bazirani uređaji su bili najbrojniji.

Dell Inspiron laptop računari

  • PDF

Namenjeni za period povratka u školu, kompanija Dell je predstavila šest novih laptop računara. U pitanju su Dell Inspiron 13z, 14z, 15R, 17R, 15R Special Edition i 17R Special Edition. Sve modele odlikuje treća generacija Intel Core „Ivy Bridge“ procesora kao i Windows 7 operativni sistem, ali su svi pomenuti modeli kvalifikovani za Windows 8 upgrade. Među zajedničkim karakteristikama Dell Inspiron modela su HD ekran, Waves MaxxAudio 3 tehnologija, Intel WiDi, Web kamera kao i opcioni kolor SWITCH poklopci, dok Inspiron 15R Special Edition i 17R Special Edition odlikuju i Skullcandy zvučnici kao i standardna diskretna grafika kompanija AMD i NVIDIA.

Super Talent izbacio najbrži 2.5“ SSD ikada

  • PDF

Super Talent je predstavio svoj najnoviji Solid state drive koji nosi naziv TeraNova SSD. Prema rečima zvaničnog predstavnika kompapnije u pitanju je najbrži SSD ove kompanije koji je do sada predstavljen, SATA3 bazirani proizvod koji je namenjen malim računarima. Tu je takođe i SandForce 2200 kontroler koji karakteriše optimizovani firmware i za koji se navodi da obezbeđuje brzine prenosa podataka i preko 500MB/s, bilo da je reč o čitanju ili pisanju. Novi TeraNova SSD biće dostupan u kapacitetima od 60GB, 120GB, 240GB i 480GB.